Skirtingi pusryčių būdai su AHA skanukais!

Autorė: Leta (The Nerdy Me)

Dauguma savo rytus pradedam nuo pusryčių. Sausi pusryčiai yra nesvetimi visiems, o ypač patiems mažiausiems. Tai vienas greičiausių ir skaniausių pusryčių bei užkandžių būdų. Įsipili pusryčius į dubenėlį ir užpili pienu. Vuolia! Tu jau praktiškai šefas.

Tačiau yra ir kitokių būdų kaip panaudoti sausus pusryčius. Todėl nusprendžiau pasidalinti dviem paprastais, lengvai pagaminamais bet tokiais pat skaniais receptais. Ir taip, šių receptų pagrindas – sausi pusryčiai.

Šie receptai puikiai tiks visiems nuo mažiausio iki didžiausio. O svarbiausia, kad paruošimas neužims daug laiko. Visi kartais būname labai užsiėmę ir kartais tiesiog neturime laiko ilgiems maisto ruošimo procesams.

Be to, šie receptai gana maistingi ir labai tinkami pusryčiams. Taigi, jei nori išbandyti sausus pusryčius kitokiu formatu jau kitą rytą, skubėk skaityti toliau!

Jogurtiniai ledai su kakaviniais rutuliukais

Šie ledai atgaivins ne tik karštą dieną, bet ir puikiai praturtins tavo pusryčių stalą.

Reikės:

  • 1 Banano
  • Geriamo jogurto
  • AHA kakavinių rutuliukų
  • Ledų formelių

Paruošimas:

  1. Į ledų formeles įpilkite truputį jogurto, kad apsemtų dugną.
  2. Susmulkinkite bananą ir įdėkite pagal poreikį į formeles.
  3. Įpilkite dar jogurto iki formelės viršaus. Palikite maždaug 1 centimetrą iki viršaus neužpildytą.
  4. Užpildykite likusią formelės erdvę kakaviniais rutuliukais. Žiūrėkite, kad visi rutuliukai būtų bent kažkiek apsemti jogurto, kad priliptų šaldant.
  5. Įsmeikite pagaliuką ir dėkite į šaldymo kamerą bent porai valandų.

Jogurtą galite rinktis pagal skonį. Aš naudojau paprastą, be jokių priedų ar saldiklių. Taip pat, galima bananus keisti įvairiomis uogomis, jei yra poreikis.

Kai išimsite ledus iš kameros, formeles iš išorės galit palaikyti kelias sekundes po šiltu vandeniu. Taip ledai išsiims iš formelių lengvai ir be jokių problemų.

Sausų pusryčių batonėliai su riešutų sviestu

Burnoje tirpstantys batonėliai nustebins net ir mažiausią smaližių.

Reikės:

  • 3 puodelių AHA medaus žiedelių
  • ½ puodelio medaus
  • ¾ puodelio riešutų sviesto

Papuošimui:

  • 40 gramų baltojo šokolado

Paruošimas:

  1. Medų ir riešutų sviestą sumaišykite puode ir šildykite maišydami kol pasidarys vientisa masė.
  2. Supilkite medaus žiedelius į medaus ir riešutų sviesto mišinį ir gerai išmaišykite, kol visi žiedeliai bus padengti.
  3. Į aukštesnę skardą patieskite foliją ar kepimo popierių. Supilkite mišinį ir paspauskite kol bus tolygiai padengta visa skarda.
  4. Ištirpinkite šokoladą ir lengvai padenkite juo paviršių.
  5. Šaldykite bent porą valandų. Išėmę iš šaldytuvo, supjaustykite kvadratėliais ir skanaukite.

Svarbu gan stipriai paspausti mišinį įdėjus į skardą, kad viskas geriau suliptų ir neatsiskirtų vėliau pjaustant. Batonėliai gali būti gan saldūs, taigi, jei nemėgstate daug saldumo, dėkite mažiau medaus.

Baltą šokoladą galite keisti juoduoju, bei naudoti pabarstukus papuošimui. Galima naudoti kelių rūšių sausų pusryčių mišinį.

Daugiau skaitykite: The Nerdy Me

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *